فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:5 Issue: 10, Spring - Summer 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامرضا عباسیان*، سید جلیل احسانیان صفحات 1-35

    اصطلاحات و کلمات همنشین به عنوان بخش جدایی ناپذیر ساختار متنی، نقش مهمی درانتقال معنی و درک متن ایفا می کند.همچنین، ویژگی های مقابله ای بین زبانی اصطلاحات و کلمات همنشین، بر اهمیت و پیچیدگی آموزش آنها می افزاید.با توجه این واقعیت ها، این پژوهش در پی یافتن  سازوکاری موثرجهت چگونگی تدریس اصطلاحات و کلمات همنشین بود: آیا روش صریح یا مقابله ای آموزش اصطلاحات و کلمات هم نشین دستاوردهای گوناگونی برای تقویت مهارت خواندن زبان آموزان خارجی به دنبال خواهد داشت؟بدین منظور، بر اساس آزمون توانایی زبانی نلسون سه گروه ایرانی از زبان آموزان انگلیسی در قالب یک گروه شاهد، و دو گروه آزمایشی (یعنی آموزش صریح و مقابله ای) به ترتیب تحت آموزش متداول ،صریح،و مقابله ای مجموعه ای از اصطلاحات وکلمات همنشین  گزیده شده در قالب جزوه ی آموزشی قرار گرفتند. پیش از انجام پژوهش، دانش مهارت خواندن آنها بر اساس آزمون تشخیصی محقق-ساز ارزیابی شد. برای سنجش یادگیری وتشخیص میزان تمایززبان فارسی با زبان انگلیسی از حیث اصطلاحات وکلمات همنشین، از الگوهای کیفی و کمی استفاده شد. تجزیه و تحلیل اولیه نشان داد نوع آموزش تاثیر معناداری بر پیشرفت توانایی خواندن افراد داشته است بطوریکه گروه های آموزشی صریح و مقابله ای در مقایسه با گروه شاهد عملکرد بهتری داشته اند. مع الوصف تفاوت آماری معناداری بین گروه های آزمایشی مشاهده نشد. افزون بر این، آخرین الگو نشان داد که اصطلاحات وکلمات همنشین بین زبان های فارسی و انگلیسی از لحاظ ویژگی های ساختاری، معنایی،و کاربردی متمایز و ناهماهنگ هستند. به کارگیری این یافته ها می تواند راهگشای مدرسین، زبان آموزان،نویسندگان کتب درسی، و طرحان مواد درسی زبان خارجی در برنامه ی آموزشی باشد.

    کلیدواژگان: اصطلاحات و کلمات همنشین، آموزش صریح، و آموزش مقابله ای، توانایی مهارت خواندن
  • سید محمد علوی، نرجس اشعری تبار* صفحات 36-60

    روش تدریس مبتنی بر فعالیت کلاسی که از فراگیران زبان میخواهد که فعالیتهای کلاسی را انجام  دهند که مشابه نیازهای زبانی در دنیای واقعی آنهاست٬ فراگیران را ملزم به طرح ریزی در مراحل مختلف یادگیری می کند. از آنجایی  که در آموزش فعالیت-محورمی توان انواع مختلف فعالیت کلاسی را بکار گرفت٬ تحقیق حاضر٬ تاثیر نوع فعالیتها وساختار متفاوت مشارکت ضمن طرح ریزی پیش از فعالیت را بر میزان صحت نوشتار فراگیران مورد بررسی قرار داده است. جهت نیل به این هدف٬ محقق 120 نفرازدانشجویان سطح متوسط زبان انگلیسی را بطور اتفاقی در سه گروه آزمایشی و یک گروه کنترل قرار داد. در حالیکه گروه های آزمایشی تحت شرایط متفاوت طرح ریزی قبل از فعالیت  (یعنی: طرح ریزی فردی٬ دونفره وگروهی) قرار گرفتند٬ گروه کنترل بدون زمانی برای طرح ریزی٬ فعالیتهای کلاسی را انجام  دادند. طی دوره آموزش٬ فراگیران مدل انجام شده فعالیت مشابه را دریافت کردند٬ دو نوع فعالیت کلاسی (یعنی: فعالیت ازنوع توصیفی ونوع تصمیم گیری) به آنها ارایه شد وتوسط دانشجویان تکمیل گردید. تحلیل داده های جمع آوری شده ازطریق روش آماری ANOVA نشان داد که نوع فعالیت کلاسی وشرایط طرح ریزی پیش از فعالیت بر میزان صحت نوشتارشرکت کنندگان درتحقیق به گونه ای تاثیر گذاشت که درهمه گروه های آزمایشی٬ میزان صحت بالاتری درحین انجام فعالیت تصمیم گیری مشاهده شد. این امر تضمین کننده کارآیی این شیوه آموزشی در کاهش مشکل ریشه دار فراگیران زبان انگلیسی در دست یابی به میزان صحت گرامری بالاترحین پرداختن به یک فعالیت خاص می باشد.

    کلیدواژگان: نوع فعالیت کلاسی، شرایط طرح ریزی قبل از فعالیت، صحت گرامری، ارائه نوشتار، استراتژی طرح ریزی، پیچیدگی فعالیت کلاسی
  • مریم بهاردوست*، محمد رئوف معینی صفحات 61-86

    یادگیری واژگان زبان دوم همواره چالشی برای دانش آموزان و دانشجویان زبان خارجه به شمارمی آمده است. استفاده از لغت جدید به شکل فعال، برای زبان آموزان چالش بزرگتری بوده است.شیوه ای معروف به " شیوه ی واژگانی "، باعث تشویق در یادگیری واژه به صورت ترکیبی و همچنین منجر به تاکید بیشتری بر همنشین ها شده است. به دلیل نقش بسیار مهم همنشین ها در افزایش و گسترش واژگان، این تحقیق به ارزیابی میزان همنشین های گرامری و واژگانی در تولید نوشتار زبان آموزان ایرانی (هم در زبان اول و هم در زبان دوم) پرداخته است. این تحقیق، همچنین تفاوت میان میزان همنشین های گرامری و واژگانی را مورد بررسی قرار داده است. علاوه بر این در این تحقیق، تاثیر زبان اول بر استفاده ازهمنشین های زبان دوم در نمونه های نوشتار زبان دوم مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، دویست دانشجوی فارسی زبان در رشته ی زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی، انتخاب شدند. این شرکت کنندگان در حال گذراندن واحدهای پاراگراف نویسی و مقاله نویسی در دو سال تحصیلی متوالی بودند.در حقیقت به منظور بررسی سوالهای تحقیق، امتحان میان- ترم، پایان ترم و همچنین تکالیف دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت. به دلیل ماهیت اسمی اطلاعات، آزمون خی جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد. سپس میزان همنشین های گرامری و واژگانی مشخص شد. نتایج نشان داد که میان میزان همنشین های واژگانی و همنشین های گرامری تفاوت معنی دار وجود دارد. در مقایسه ی گروه های مختلف همنشین های واژگانی در تولید نوشتارزبان آمزان نیز،همنشین های فعل-اسم و صفت-اسم به ترتیب بالا ترین تعداد را داشتند و همنشین های اسم- فعل نیز کمترین تعداد را داشتند. نتایج همچنین نشان داد که زبان اول بر همنشین ها هم تاثیر مثبت و هم تاثیرمنفی داشته است. به عبارت دیگر،تاثیرزبان اول بر همنشین های زبان دوم  همیشه منفی نبوده است. این نتایج میتواند مورد استفاده ی معلمان و برنامه ریزان زبان انگلیسی، زبان آموزان و همچنین مترجمان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: همنشین های گرامری، همنشین های واژگانی، نوشتار، رویکرد واژگانی، زبان اول، زبان دوم
  • ناصر غفوری*، رقیه عقبی طلب صفحات 87-113
    نوشتار مانند مکالمه و گونه های دیگر ارتباطی وسیله ای غنی برای نشان دادن جنسیت نویسنده است. علیرغم اهمیت جنسیت نویسنده بعنوان یک بعد ساختاری در هر نوشته، حضور آن مورد غفلت و کم توجهی واقع  شده است. عناصر فرا کلامی یکی از ابزارهای عمده  برای نشان دادن جنسیت نویسنده می باشند. هدف از تحقیق حاضر بررسی مقابله ای عناصر فرا کلامی در مقالات نوشته شده در رشته زبانشناسی کاربردی توسط نویسند گان انگلیسی زبان  زن ومرد است.  بدین منظورمدل فراکلامی ارایه شده توسط هایلند (2005) به عنوان  چهار چوب تحلیلی  برای این تحقیق در نظر گرفته شده است. با استفاده از بیست مقاله در حوزه زبانشناسی کاربردی (که ده تای آن توسط نویسندگان انگلیسی زبان زن و ده تای دیگر توسط نویسندگان انگلیسی زبان مرد نوشته شده است) مطالعه حاضر می کوشد استفاده از این ابزارها را دراین مقالات تحقیقی بررسی کند. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان دادند که در توزیع   کلی این عناصر دراین دو گروه ازمقالات تفاوت بارزی وجود ندارد. اما تفاوت های معنا داری در توزیع جزیی آنها مشاهده شد. نتایج  بدست آمده از این تحقیق میتواند نقش مهمی در طراحی و تدوین متون تخصصی زبان ، آموزش استفاده از عناصر فرا کلامی دررشته زبانشناسی کاربردی، تدریس مهارت  نوشتن،خواندن ودرک مطلب  داشته باشد.
    کلیدواژگان: جنسیت، عناصر فرا کلامی، متون دانشگاهی، مقالات تحقیقی
  • محمدرضا حسن نژاد*، نادر اسدی، سید علی کاظمی صفحات 114-136

    در تلاش به منظور پاسخ دادن به دو سوال تحقیق در خصوص نقش تدریس عنصر جانشینی به عنوان نوعی از پیوستگی های گرامری در کمک به تشخیص نوع درست و نادرست آن در متون مختلف و همچنین استفاده از این عنصر در ایجاد ساختارهای مدل، گزارشی و شرطی، مراحل زیر به انجام رسید. نخست 120 نفر از دانشجویان  مرد و زن از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر انتخاب شدند و با اتجام تست تعیین سطح، 80 نفر از آنان بر اساس نمره تافل به عنوان گروه سطح متوسط انتخاب شدند. در ابتدا پیش آزمون های تشخیص عنصر جانشینی و استفاده از آن در ایجاد بافت های مدل، گزارشی و شرطی در اختیار دو گروه کنترل و هدف قرار داده شد. در انتهای تحقیق نمونه ای مشابه از تست هایی که در بالا دکر شده به عنوان آزمون های نهایی توسط دانشجویان کامل گردید. نتایج نشان داد که تدرس نوع خاصی از عناصر پیوستگی که مد نظر این تحقیق بوده است به دانش آموزان کمک نموده است تا نوع درست و نادرست عنصر جانشینی را از هم تمیز دهند و همچنین از این عنصر در تولید ساختارهای مختلف مدل، گزارشی و شرطی استفاده کنند. نتایج حاصل از این تحقیق می تواند کاربردهای مختلفی در یادگیری زبان انگلیسی داشته باشد و از طریق عمیق تر کردن فهم ما از خاصیت عناصر پیوستگی درتقویت  مهارت هایی مانند درک مطلب، صحبت کردن و نوشتن یاری دهنده مان باشد تا بتوانیم نویسندگان ، خوانندگان و سخنگویان  سلیس تر و دقیق تری در زبان دوم داشته باشیم.

    کلیدواژگان: پیوستگی، عناصر پیوستگی، مفاهیم مدل، گزارشی و شرطی
  • داود کوهی*، منیژه موجود صفحات 137-162
    انگیزه اصلی این پژوهش مقابله ای ، از نیاز به کنکاش بیشتر درباره ی تاثیر عوامل فرهنگی و قواعد ژانری بر استفاده از عناصر فراگفتمانی بر می خیزد.  در راستای چنین انگیزه ای پیکره ای مشتمل بر 60 سر مقاله  (انگلیسی و فارسی) از 10 روزنامه ی ایرانی و آمریکایی انتخاب شده و بر اساس الگوی فراگفتمانی هایلند  (2005) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از میان نتایج تجزیه و تحلیل ، می توان به نقش مهم نشان گرهای عاطفی ، به عنوان یکی از زیر مقوله های عناصر فراگفتمان ، در ایجاد فضای اقناعی اشاره نمود. به طور کلی ، نتایج حاصله نشان داد که قواعد ژانری نقشی تعیین کننده بر استفاده ی مولفان این ژانر داشته اند  و این باعث برخی شباهتها در استفاده از این عناصر شده است. تفاوتهایی نیز در چگونگی استفاده از این عناصر بین مولفان ایرانی و آمریکایی مشاهده شد که در پرتو تفاوتهای فرهنگی و زبانی مورد تحلیل قرار کرفت.
    کلیدواژگان: عناصر فراگفتمانی، ژانر، سرمقاله، فرهنگ، بلاغت مقابله ای
  • محمد مکی*، رحمان صحراگرد صفحات 163-191

    رسانه بطور عام  و اخبار بطور خاص اجزای جدایی ناپذیر زندگی امروزی را تشکیل می دهند. اخبار تلویزیون که دارای ویژگی های تصویری علاوه بر ویژگی های زبانی و کلامی می باشد، داده های این تحقیق را تشکیل می دهد. در حقیقت این تحقیق، ایدیولوژی تلویزیون ملی ایران را در ارایه مطالب متفاوت بررسی می کند. بطور دقیقتر، سه گزارش خبری مهم از منظر بین المللی که یکی مثبت برای "ما" (دوست) و یکی منفی برای دیگران (دشمن) و یکی خنثی محسوب می شدند برای این تحقیق انتخاب شدند. سپس این گزارش ها بطور دقیق بررسی شدند و واژگان آنها، ساختارهای دستوری، فنون بلاغی آنها با هم مقایسه شدند تا تفاوت های سه خبر در ارایه مسایل گوناگون آشکار شود. نتایج تحقیق نشان داد که این سه خبر با استراتژهای کاملا متفاوت به بیننده ارایه شده است  و کلمات با بار ایدیولوژیک برای انتقال مفاهیم مثبت و منفی استفاده شده است. به علاوه، ویژگی های تصویری (زاویه دید، نوع  نگاه و فاصله) یافته های کلامی را تایید کرد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که انتخاب های واژگانی و ساختاری کاملا بصورت هدف دار در رسانه انجام می شود. پس می توان گفت که این نتایج به زمینه های زبان شناسی، نشانه شناسی و رسانه کمک می کند.

    کلیدواژگان: ایدئولوژی، تلویزیون، ویژگی های تصویری، ارائه اخبار، بازنمایی
  • نسا نبی فر*، حامد کاظم زاد صفحات 192-219

    استعاره  دستوری یکی از پدیده های  جدید زبانی است که هلیدی (1985) بر پایه چهار چوب نظری دستور  نقش گرای  معرفی کرد.تامسون (2004)  اعتقاد دارد که منشاء اصلی استعاره دستوری باید اسم سازی باشد  که درآن صورت اسمی سعی بر معرفی صورت فعلی دارد  به عبارت دیگر،صورت فعلی با فرایند متفاوتش به صورت اسمی بیان می شود.وی در ادامه ابراز می کند که هر عبارتی هم می تواند به صورت استعاری و هم به صورت پایه بیان شود.این پژو هش داستان هری پاتر و زندانی آ زکابان را برای یافتن استعاره های دستوری به کاربرده شده در دو فصل اول مورد بررسی قرار داده است. این مطا لعه قصد تشخیص نمو نه های اسم سازی استعاره دستوری در دو فصل اول هری پاتر و زندانی آ زکابان و ارایه   صورت اصلی استعاره های دستوری   دارد. در مر حله بعدی صورت های اصلی عبارات  با صورت های  استعا ره ای مورد مقایسه قرار گرفته اند تا فشردگی واژگانی عبارات را کشف کند.فشر دگی واژگانی با استفاده از نر م افزار کنکوردنس بدست آورده شد.نتایج این مطالعه به صورت خیلی شفاف مزیت کاربرد استعاره دستوری را در نوشتار بزرگسالان که هلیدی (1985) آن را نکته ی قابل توجه در ارتباط با  استعاره دستوری می داند  ، را نشان می دهد .نتا یج حاصل  به صورت کمی ارایه شده اند و نشان داده شد که استعاره دستوری فشردگی واژگانی را افزایش می دهد که باز هم هلیدی (2004) ادعا می کند  آن  ویژگی متمایز استعاره دستوری  است .بر پایه یا فته های این پژو هش می توان به چند دستاورد آموزشی برای نوشتار ادبی ،خواندن  و هم چنین معلمان دست اندر کار دروس  نوشتار و خواندن  اشاره کرد.

    کلیدواژگان: دستور نقش گرایی هلیدی، استعاره دستوری، صورت پایه، فشردگی واژگانی
  • مهناز سعیدی*، النا ابراهیمی فرشچی صفحات 220-238
    هدف از این تحقیق مطالعه تاثیر تدریس استراتژی های ارتباطی بر خودکارآمدی صحبت کردن زبان آموزان ایرانی در کلاسهای محتوا محورمیباشد. سی نفر دانش آموز در دو کلاس محتوا محور در مدرسه راهنمایی غیرانتفاعی سما در تبریز در این تحقیق شبه تجربی شرکت نمودند. یکی از کلاس ها به عنوان گروه آزمایشی و دیگری به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. آموزش مستقیم استراتژی های ارتباطی در طی 16 جلسه یک ساعته در گروه آزمایشی صورت گرفت، در حالیکه در گروه کنترل  تدریس مستقیم استراتژی های ارتباطی صورت نگرفت . داده های مربوط به خودکارآمدی زبان آموزان از طریق پرسشنامه ای که توسط  نویسندگان طراحی شده بود جمع آوری شد. نتیجه تحلیل کواریانس حاکی از تاثیر مثبت تدریس استراتژیهای ارتباطی برروی خودکارآمدی صحبت کردن زبان آموزان است. یافته های تحقیق حاضر برای مولفین از جهت گنجاندن تمرینهای استراتژی های ارتباطی در کتب درسی و برای آموزش معلمان از جهت تدریس این استراتژیها برای افزایش خودکارآمدی صحبت کردن زبان آموزان دارای کاربرد مهمی میباشد.
    کلیدواژگان: استراتژی های ارتباطی، کلاسهای محتوا محور، خودکارآمدی در صحبت کردن
  • زهره سیفوری، میترا زراعت پیشه، سعیده آهنگری صفحات 239-270

    محققان آموزش زبان دوم هنوز در مورد کارایی بازخورد در بهبود جنبه های مختلف آموزش نگارش  به زبان انگلیسی به اتفاق نظر نرسیده اند. نتایج تحقیقات اخیر مبین اهمیت کارهای آموزشی تعاملی در درگیر کردن زبان آموزان در فرآیند آموزش انگیزه اصلی پژوهش حاضر را فراهم نمود که به بررسی تاثیر بازخورد تعاملی کارمحور بر صحت دستوری، روانی کلام، و ساختار 72 دانشجوی سال دوم زبان انگلیسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد می پردازد. فرضیه تحقیق اصلی این بود که درگیر کردن زبان آموزان در کارهای آموزشی و نیز در ارایه بازخورد موجب بهبود نگارش آنها خواهد شد. شرکت کنندها در سه کلاس نگارش به شکل تصادفی به یک گروه کنترل، آموزش نگارش به روش رایج و بدون کار آموزشی، و دو گروه تحقیق، اولی آموزش نگارش همراه با کار آموزشی و دومی آموزش نگارش همراه کار آموزشی ونیز بازخورد تعاملی، تعیین شدند. پس از اجرای یک پیش آزمون زبان عمومی و نوشتارو یک پس آزمون نوشتار، انجام چهار تست آنالیز واریانس یک طرفه بر داده های تحقیق نشان داد که برتری ظاهری گروه تحقیق کار آموزشی همراه با تعامل بازخوردی نسبت به گروه های دیگر معنادار نبود ولی گروه تحقیق کار آموزشی نسبت به گروه کنترل برتری معناداری را در پیشرفت صحت دستوری، روانی کلام، و ساختار متنی نشان داد. نتایج تحقیق کاربردهای آموزشی دارند و با توجه به ویژگیهای فرهنگی اجتماعی زبان آموزان ایرانی قابل تفسیرند.

    کلیدواژگان: بازخورد تعاملی کارمحور، صحت دستوری، روانی کلام، ساختار نوشتاری، زبان آموزان ایرانی
|
  • GholamReza Abbasian *, Seyeed Jalil Ehsanian Pages 1-35

    As an integrative component of textual structure, formulaic expressions (FEs) play a key role in communicating the message and comprehending the text. Furthermore, interlingually contrastive features of FEs add to their both significance and complexity of their instruction. Given these facts, this study was an attempt to explore a sound mechanism on how to teach FEs; whether an explicit or CA-based approach to FEs instruction could entail various achievements among EFL learners’ reading ability. To this end, three groups of Iranian EFL learners, identified as homogeneous based on Nelson Proficiency Test, were classified into one control and two experimental (i.e. explicit and CA-based instruction) ones. They were exposed to conventional, explicit and CA-based instructions of a set of selected FEs developed into and presented in the form of an instructional handout. Their Knowledge of reading was also tested based on a researcher-made diagnostic test prior to the experiment. Both quantitative and qualitative paradigms were employed to measure both the achievements and the extent of contrast between Persian and English languages in terms of FEs. The former analysis revealed significance difference among the groups in terms of instruction type effectiveness; both explicit and CA-based instruction groups outperformed the control group; on the contrary, no statistically significant difference was revealed between the experimental groups. Additionally, the latter paradigm revealed differences and mismatches between Persian and English FEs in terms of semantic, syntactic and pragmatic parameters. The findings could be insightful for EFL instructors, learners, textbook writers, and syllabus designers to take into account issues like these in their pedagogical programs.

    Keywords: Formulaic Expressions, explicit instruction, CA-based Instruction, Reading Ability
  • Seyeed Mohammad Alavi, Narjes Ashari Tabar * Pages 36-60

    Task-based language teaching, which requires learners to transact tasks resembling their real life language needs, demands language learners to perform planning at different stages of their learning. Since various types of tasks can be used in task-based instruction, the present study examined the effect of task types and various participatory structures during pre-task planning on the quality of learners' writing performance, (i.e., accuracy). Towards this end, 120 intermediate EFL students were randomly assigned to 3 experimental groups and one control group. While the experimental groups were subjected to different pre-task planning conditions, (i.e., individual, pair, and group), the control group performed tasks without any planning. During the treatment, they experienced task modeling, presentation and completion. A factorial design was followed in the present study, and the collected data were analyzed through ANOVAs that revealed task type and pre-task planning condition influenced the writing accuracy of the participants in a way that resulted in greater accuracy in the decision-making task in the experimental groups, thereby ensuring the effectiveness of the treatment in mitigating the long-standing problem of EFL learners in achieving higher levels of accuracy when a specific task type is concerned.

    Keywords: Task Type, Pre-task Planning Condition, Accuracy, writing performance, Strategic Planning, Task complexity
  • Maryam Bahardoust *, Mohammad Raouf Moeine Pages 61-86

    Lewis (1993) recognized significance of word combinations including collocations by presenting lexical approach. Because of the crucial role of collocation in vocabulary acquisition, this research set out to evaluate the rate of collocations in Iranian EFL learners' writing production across L1 and L2. In addition, L1 interference with L2 collocational use in the learner' writing samples was studied. To achieve this goal, 200 Persian EFL learners at BA level were selected. These participants were taking paragraph writing and essay writing courses in two successive semesters. As for the data analysis, mid-term, final exam, and also the assignments of L2 learners were evaluated. Because of the nominal nature of the data, chi-square test was utilized for data analysis. Then, the rate of lexical and grammatical collocations was calculated. Results showed that the lexical collocations outnumbered the grammatical collocations. Different categories of lexical collocations were also compared with regard to their frequencies in EFL writing production. The rate of the verb-noun and adjective-noun collocations appeared to be the highest and noun-verb collocations the lowest. The results also showed that L1 had both positive and negative effect on the occurrence of both grammatical and lexical collocations.

    Keywords: Lexical collocation, grammatical collocation, Lexical Approach, L1, L2
  • Nasser Ghafoori *, Rougia Oghbatalab Pages 87-113
    Like conversation and other modes of communication, writing is a rich medium for gender performance. In fact, writing functions to construct the disciplines as well as the gender of its practitioners. Despite the significance of author gender, as one constitutive dimension of any writing, it has been relatively under-researched. One way, by means of which author gender is practiced, and revealed in written discourse, is the incorporation and use of metadiscoursal categories. Examining 20 applied linguistics research articles (10 written by native male English writers and 10 written by native female English writers), the present study sought to examine whether male and female native English writers differed in their use of metadiscoursal elements. For this purpose, Hyland’s (2005) model of metadiscourse was employed as an analytical framework to identify the type of metadiscoursal elements. The results of Independent samples t-test showed that English male and female writers did not differ significantly in their overall use of metadiscourse; but, significant differences were observed in categorical distribution of metadiscoursal elements. The findings of the study can provide a sound basis for the development of pedagogical materials.
    Keywords: gender, Discourse, Metadiscourse, academic writing, Research Article
  • MohammadReza Hasannejad *, Nader Assadi, Seyyed Ali Kazemi Pages 114-136

    The present study set out to investigate the effect of teaching substitution as a kind of grammatical cohesion on the true identification of confusing substitution elements with cohesive or non-cohesive roles in different contexts and also the production of modal, reporting and conditional contexts through clausal substitution acquaintance. To this end, the following procedures were taken. First 120 male and female EFL students were selected from Iranshahr Azad University. Having administered the language proficiency test, researchers selected 80 students as intermediate subjects according to their TOEFL band scores. First, pretests of cohesion identification (substitution) and production of modal, reporting and conditional environments were administered to both control and experimental groups. Then, the experimental group was exposed to the teaching of the above-said above-mentioned cohesive device. Finally, post-tests of substitution elements’ identification and modal, reporting and conditional contexts’ production through clausal substitution familiarity were administered. The results showed that cohesive device treatment helped students on the true identification of substitution elements. Another finding proved that EFL students might have no difficulty in learning certain rules or classification of rules and application of their clausal substitution knowledge in creating modal, reporting and conditional contexts. Our findings can have implications for the field of language learning and teaching.

    Keywords: Cohesion, cohesive devices, modal, Reporting, Conditional Contexts
  • Davud Kuhi *, Manijeh Mojood Pages 137-162
    The original impetus for this cross-linguistic study came from a need to explore the effect of cultural factors and generic conventions on the use and distribution of metadiscourse within a single genre. To this end, the study as a contrastive rhetoric research, examined a corpus of 60 newspaper editorials (written in English and Persian) culled from 10 elite newspapers in America and Iran. Based on Hyland’s (2005) model of metadiscourse, both interactive and interactional metadiscourse resources were analyzed. The results disclosed that genre conventions had a determining role in the writers’ choice of some metadiscourse resources that contributed to some similarities in the use and distribution of metadiscourse resources across English and Persian data. In addition, some differences were found between two sets of editorials which were attributed to cultural/linguistic backgrounds of both groups of editorialists. The interactional category and attitude markers proved to be the predominant metadiscourse category and subcategory in newspaper editorials genre. Overall, the findings suggested that metadiscourse has a decisive role in the construction of persuasion in newspaper editorials genre.
    Keywords: Metadiscourse, Interactive Resources, Interactional resources, newspaper, Editorials, culture, Contrastive Rhetoric
  • Mohammad Makki *, Rahman Sahragard Pages 163-191

    Media in general and news in particular constitute indispensable parts of modern life. TV news which contains visual elements in addition to the verbal aspects was used as the corpus of this study. In fact, this research culled out the ideologies of Iranian national television in presenting different issues. To be more precise, three internationally-significant pieces of news reports were chosen: one positive to “Us”, one hostile to “Others”, and one neutral. Then, these news reports were analyzed in detail and their lexical items, grammatical structures, and rhetorical figures were compared to find out about the differences. The results of the study showed that these three reports were presented to the audience via totally different strategies and ideologically-laden words were used to convey positive and negative meanings. In addition, the visual elements (angles, gaze, and distance) corroborated the findings of the verbal sections. The findings of this study show that lexical and grammatical choices are made purposefully in the media. So, it can be said that the results of this research contribute to the fields of linguistics, semiotics, and media.

    Keywords: Ideology, television, Visual Aspects, News Presentation, representation
  • Nesa Nabifar *, Hamed Kazemzad Pages 192-219

    Grammatical Metaphor (GM) is one of the fresh language phenomena introduced by Halliday (1985) in the framework of functional grammar. Thompson (2004) states that the salient source of GM would be ‘Nominalization’ where a noun form attempts to represent a verb form or in other words, a verb form with its different process is represented in a noun form. He continues that any wording is ought to be either metaphorical or congruent wording. In this study the story of Harry Potter and the Prisoner of Azkaban was explored in search of GMs deployed throughout the first two chapters.  This study tended to identify the instances of nominalization types of GM in the first two chapters of Harry Potter and the Prisoner of Azkaban and offer the congruent wording.  As the next step, the congruent wordings were compared with metaphorical wording in order to find out the lexical density of each wording. The lexical density was obtained by Concordance software. The result of study illustrated , in a very crystal-clear way, the advantage of GM in adult writing which is stated to be one of the noticeable points regarding GM by Halliday (1985).The result obtained statistically revealed that  the deployment of GM increases the lexical density, which again was claimed by Halliday (2004) as one of the other salient points about GM. Based on the findings of this study, some implications can be drawn for academic writing and reading as well as for teachers involved in writing and reading pedagogy.

    Keywords: Grammatical Metaphors, types, Harry Potter, the Prisoner of Azkaban
  • Mahnaz Saeidi *, Elena Ebrahimi Farshchi Pages 220-238
    The purpose of this study was to investigate the effect of teaching communication strategies on students’ self-efficacy in speaking in content-based courses in Iranian EFL context. To this end, 30 students in two content-based classes, one as the experimental group and another as the control group, in SAMA private junior high school school in Tabriz, participated in this study. Communication strategy instruction was taught explicitly over a period of 16 one-hour sessions to the experimental group, while the control group didn’t receive any explicit communication strategy teaching. Data on the learners’ self-efficacy in speaking were collected through a researcher made questionnaire. The results of the data analysis using ANCOVA revealed the positive effect of teaching communication strategies (CSs) on students’ self efficacy in speaking in content-based courses in Iranian EFL context. The findings of this study have important implications for material developers for designing activities involving communication strategies and for teacher training programs for teaching communication strategies to improve learners’ self-efficacy regarding speaking skill.
    Keywords: communication strategies, Content-based Course, Self-Efficacy in Speaking
  • Zohreh Seifoori, Mitra Zeraatpishe, Saeedeh Ahangai Pages 239-270

    Controversy has not been yet resolved among researchers in second language research over the pedagogical efficacy of feedback in enhancing various features of learners’ writing skill. Research findings highlighting the significance of interactive tasks and learners’ engagement in improving the learning process stimulated the present study, the purpose of which was to explore the effect of task-supported interactive feedback on the accuracy, fluency, and organization of seventy two Iranian English major sophomores at Islamic Azad University-Mashhad Branch. It was hypothesized that engaging learners in both tasks and providing feedback would enhance their writing performance. The participants in three intact classes were randomly assigned to three groups: a control group, with no task (NTG), and two experimental groups: the task-supported group (TG), and the task-supported group with interactive feedback (TFG). Four one way analyses of variance tests were run on the research data indicated that the apparent gain in the task-supported interactive group over the other groups did not reach significance level. However, the TG group outperformed the control group in all three aspects of writing. The findings have pedagogical implications and can be interpreted in terms of socio-cultural characteristics of Iranian students.

    Keywords: Task-supported Instruction, interactive feedback, Accuracy, Fluency, Organization, Writing